Срещу 15 лв. живеещи в димитровградската синя зона ще паркират?

Синята зона по бул."Д.Благоев"е от  бившето кафе Марая до пресечката с ул."Р.Ролан"

Месечна такса от 15 лв. ще трябва да заплащат живеещите в Синята зона на Димитровград, ако искат да паркират автомобила си в този район. Те ще получават стикер за преференциално паркиране, който важи за един автомобил на жилище. Такава промяна в Наредба 9, която определя реда при ползване на превозни средства в общината предстои да разгледа този четвъртък Общинския съвет в Димитровград. Мотивите са многобройни сигнали на граждани, живеещи в синята зона, че липсват достатъчно парко места. Те дори са готови да запазят място срещу месечна такса, пише още в докладната до Общинския съвет.

Синята зона бе въведена в Димитровград  от началото на 2009-а година. Обособени бяха четири района - бул."Г.С.Раковски "-север, бул. "Д.Благоев" - юг, ул. "Р.Ролан"-запад и ул. "Ив. Вазов"-изток. В тези зони паркирането не може да бъде по-малко от 30 мин. и повече от 2 часа. Таксата която се заплаща е 1лв. на час, според решение на местния парламент.

В Синята зона по бул."Д.Благоев" автомобилите обикновенно спират за малко, за да разтоварят стока в близките магазини. "Хората нямат пари, сега и за паркиране пред блока си ли да плащат", коментира бай Георги, който живее в бл.7 на същия булевард. Възрастният мъж казва, че няма кола, затова промените в Наредбата не го интересуват. "Млади хора в блока почти не са останали, само апартаментите пазим", допълва димитровградчанина. Силвия Стоева оставя колата си зад блок 7, в който живее и засега няма проблеми с паркирането. Жената не знае дали би запазила парко място в Синята зона, ако и се наложи в бъдеще.

Бай Георги, който живее в Синята зона не се интересува от паркиране, защото няма кола
Силвия Стоева засега има къде да паркира колата си- зад блока

Ако димитровградските общинари одобрят промяната в Наредбата, желаещите за запазят преференциално място за паркиране в Синята зона ще трябва да докажат, че живеят на адреса в зоната и това, че са си платили всички общински налози.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини