Димитровградският зоопарк с новодомци порчета

В истински зоопарк се превърна в последната година и половина зоокътът в димитровградския парк "Н.Вапцаров". Мястото е любимо на много димитровградчани, които водят там децата си по всяко време. Хората са доволни, че мястото е ремонтирано, животните се увеличават, а и условията в които живеят са отлични. Малката зоологическа градина е общинска, но се стопанисва от фирмата на Десислава Апостолова. Тя споделя, че последното попълнение в зоопарка са две порчета-фретки, доставени от Стара Загора този месец. "Очакваме и малко пони, а също и два лопатара", допълна управителката на зоокъта. Казва, че отдавна не броят колко са животните тук, повечето има и малки, за които се полагат специлни грижи.

Златен и диамантен фазан са другите интересни животни в местния кът, само че в момента и двамата са с пооредяли опашки, защото ги сменят. Децата се радват и на малките холански кокошки и на токачките, както и на многобройните неми патенца и гъсоци, допълва Деси Апостолова. Бялото и черно зайче са любимите на най-малките посетители.

Златният паун е една от атракциите, но в момента сменя "одеждата" си

Малкият Виктор идва в парка с баба си всеки ден. Любимите му животни досега бяха мечките, сега към тях се присъединяват и двете малки порчета. Момчето не пропуска да ги погали, когато може. За тях не се изискват специални грижи, защото подобно на котките се хранят със суха храна и спят повечко.

Най-старите обитатели на зоокъта са двете мечки братче и сестриче Ани и Митко. Те са вече 15-годишни, но след ремонта старата клетка е заменена с нова с басеин. Мечетата са дарение от димитровградска фирма през 90-те години на миналия век.

"Синът ми научава животните така, всеки ден се разхождаме тук", споделя и младата майка Надя, довела малкия Стефан тук. Според нея хората всикнаха с животинския кът и вече е част от парк "Вапцаров".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 03.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Денят е силен за начинания, в които влагате творчество и желание за напредък. Ще се толерират градивни действия, насочени към семейството, другите и бъдещето. Обществената ви ангажираност също ще дава резултати, така че бъдете активни. Грижите за здравето ще имат видим ефект.
03 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Очаква ви ползотворен ден, имате всички шансове да изпълните онова, което сте планирали. Имате известни колебания, но с подреждането на делата ви те ще отпаднат. Опитайте се да не пренебрегвате чувствата и желания на вашия партньор.
03 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Енергични и с желание, ще пристъпите към задачите си и ще ги приключите в срок. Интелигентното ви присъствие ще благоприятства атмосферата на работното място, нещо, за което ще получите похвала от шефа. До себе си имате някой, който заслужава повече внимание и това го разбирате много добре. Не проигравайте шансовете си там.
03 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Рак:Новости в личния ви живот и ярка делова изява.Щастието е на ваша страна .и макар,че не сте хазартен тип-може да рискувате.Заложете на 5.Успех.
03 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Всичко, продиктувано от разума днес ще ви носи удовлетворение. Близките ще споделят част от грижите ви и това ще увеличи шансовете ви. Имате предостатъчно време за да анализирате създалата се обстановка и да направите правилния избор. Изберете най-перспективната възможност.
03 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Наясно сте с нещата, с които ви предстои да се занимавате. Бързо ще се освободите от съмненията си и ще напреднете, отхвърляйки голям обем работа. Настроението ви ще се повиши от добра новина, свързана с бизнес, семейство, пътуване. Познати ще ви направят изгодно предложение за съвместно начинание.
03 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Сред близките си ще можете да се отпуснете и разтоварите. Доброто ви финансово състояние за момента ви прави по-спокойни и уверени за близкото бъдеще. В дългосрочен план ще имате възможности за изяви, с които ще постигнете повече стабилност. Не се притеснявайте. Избягвайте да давате пари на заем.
03 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Най-добре ще е днес да бъдете у дома, в противен случай ви очакват изненади. За някои от вас денят ще бъде свързан и с доста работа. Не я отлагайте. Отхвърлете колкото се може повече от нея. Интелектуалните занимания ще се окажат ползотворни за вас днес.
03 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Започващите промени ще ви се отразят позитивно, въпреки, че в началото може да изживеете притеснения. Ще утвърдите постигнатото и ще продължите да се развивате в много посоки. Постоянството ви е гаранция за успех и носи желаните резултати. Има от какво да сте доволни.
03 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Похвално е желанието ви да сте полезни на хората, с които работите и на такова внимание ще се радвате и вие. Ще бъдете очаровани от някой, с когото ще станете по-близки и ще търсите общи пътища за изява. Успешни ще бъдат пътуванията ви, ако вземете под внимание всички подробност.
03 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Проявете уважението си към отсрещната страна и вежливо изслушайте доводите им за едно или друго тяхно решение. Това ще привлече към вас благоразположението им, от което ще се възползвате на по-късен етап. Присъствието на човека, за когото мислите често ще ви донесе приятни вълнения.
03 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Определете приоритетите си и работете върху тях, не се разсейвайте. Впечатлявате с бързата си мисъл и аналитичните си способности. Ще имате успех с всичко, което днес бъде обект на вниманието ви. В личен план ще имате среща и тя ще сложи началото на ново сътрудничество. Не пренебрегвайте личните си предпочитания.
03 мар 2021
Последни новини