Димитровградският зоопарк с новодомци порчета

В истински зоопарк се превърна в последната година и половина зоокътът в димитровградския парк "Н.Вапцаров". Мястото е любимо на много димитровградчани, които водят там децата си по всяко време. Хората са доволни, че мястото е ремонтирано, животните се увеличават, а и условията в които живеят са отлични. Малката зоологическа градина е общинска, но се стопанисва от фирмата на Десислава Апостолова. Тя споделя, че последното попълнение в зоопарка са две порчета-фретки, доставени от Стара Загора този месец. "Очакваме и малко пони, а също и два лопатара", допълна управителката на зоокъта. Казва, че отдавна не броят колко са животните тук, повечето има и малки, за които се полагат специлни грижи.

Златен и диамантен фазан са другите интересни животни в местния кът, само че в момента и двамата са с пооредяли опашки, защото ги сменят. Децата се радват и на малките холански кокошки и на токачките, както и на многобройните неми патенца и гъсоци, допълва Деси Апостолова. Бялото и черно зайче са любимите на най-малките посетители.

Златният паун е една от атракциите, но в момента сменя "одеждата" си

Малкият Виктор идва в парка с баба си всеки ден. Любимите му животни досега бяха мечките, сега към тях се присъединяват и двете малки порчета. Момчето не пропуска да ги погали, когато може. За тях не се изискват специални грижи, защото подобно на котките се хранят със суха храна и спят повечко.

Най-старите обитатели на зоокъта са двете мечки братче и сестриче Ани и Митко. Те са вече 15-годишни, но след ремонта старата клетка е заменена с нова с басеин. Мечетата са дарение от димитровградска фирма през 90-те години на миналия век.

"Синът ми научава животните така, всеки ден се разхождаме тук", споделя и младата майка Надя, довела малкия Стефан тук. Според нея хората всикнаха с животинския кът и вече е част от парк "Вапцаров".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини