Димитровградски ловци и риболовци дочакаха свой клуб

Лентата на новия клуб прерязаха кметът Стефан Димитров и председателят на УС на НСЛР Васил Паница

С нов клуб се сдоби официално днес Дружеството на ловците и риболовците в Димитровград. На тържествена церемония този следобед обновеното изцяло с дарения на членовете помещение бе официално открито. Лентата прерязаха кметът на общината Стефан Димитров и председателя на УС на националното сдружение на ловците и риболовците Васил Паница. Градоначалникът честити новата придобивка и пожела на ловците и риболовците да бъдат винаги упорити, както когато се сдобиха с помещението преди 3 години. Шефът на пловдивските ловци и риболовци Васил Паница се присъедини към пожеланието за силна подкрепата от местната власт. И за да върви по вода на членовете на дружеството в новия клуб, по стара традиция менче плисна председателят му Даниел Тошков. Той разказа, че ремонтът на общинското помещение, предоставено след решение на Общинския съвет е струвал около 35 000 лв. и е продължил повече от две години.

На откриването дойдоха представители на голяма част от 19-те ловни дружинки в общината. Тук бяха и бивши и настоящи общински съветници, бизнесмени, политици и хора на важни постове в Димитровград, обединени от страстта към лова и риболова.

669 са ловците, членуващи в димитровградското дружество, а риболовците са 150. То е създадено в далечната 1948-ма, само година след основаването на Димитровград. До сега ловците и риболовците от общината нямаха свои клуб.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Протоерей Георги Тодев освети новият клуб
Част от ловната дружинка от Злато поле се снима за спомен
Председателят на димитровградското дружество Даниел Тошков е благодарен на Общинския съвет за клуба
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини