4 °C

Деветокласничка троши с глава стъклена врата в димитровградско СОУ

Валентин Христов показва вратата, където е станал инцидента, тя вече е застопорена

Деветокласничка се вряза с глава и ръце в стъклопакета на врата в димитровградското СОУ "Любен Каравелов" и се оттърва с порезни рани. Инцидентът станал в късния следобед в понеделник по време на втората смяна в училище, потвърди пред Dimitrovgrad.bgvesti.net директора на школото Валентин Христов. 16-годишната Нирхан гонила свой съученик в междучасието и засилена, забравила за стъклената врата в края на коридора.Момичето влетяло върху люлеещото се съоражение и стъклото станало на сол. "Камерите в училището са записали инцидента, става дума за ученическа закачка", увери Валентин Христов. Нирхан е добре, но е в болнични. По-сериозни са порезните рани по ръцете, каза директорът, по лицето момичето има само драскотина.

По думите му случаят поставя един по-сериозен въпрос -работното време на лекарските кабинети в училищата. Директорът обясни, че по това време фелдшерът в СОУ "Л.Каравелов" си бил тръгнал, защото работното му време е до 15.30 часа. "Ние сме училище с 600 деца, които учат на две смени. Медицинското лице идва в 8.00 и си тръгва в 15.30 часа", казва Христов. И уточнява, че при по -сериозни инциденти, като този в понеделник, задължително се вика екип на Спешна помощ. Медицинските кабинети оказват помощ при охлузвания или кръв от носа, според директора може да се помисли за вариант лекарите да бъдат върнати в кабинетите в школата, както беше преди години. В момента в здравните кабинети в димитровградските училища работят фелдшери, медицински сестри или медицински техници, които се назначават от общината. Това е все пак по-добрия вариант, отколкото да няма никой, допълва Христов.

Гонките по коридорите в междучасието не са рядкост и за големите ученици

Днешното поколение е хипер активно, казват педагозите в димитровградското СОУ. В случая деветокласници са се държали като в трети клас, което е още една причина за подобни случки в училище. Все пак всички се надяват такива инциденти да се разминават по-леко.

Директорът е прегледал инцидента, записан на камерите в училище, за да разбере кой е виновен
СОУ "Любен Каравелов"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 29.02.2020

Хороскоп за Овен

Овен
От заниманията си ще спечелите, както в духовен, така и в материален план. От вас зависи дали ще постигнете очакваното удовлетворение от работата и срещите си. Преодолейте инерцията си и ще бъдете възнаградени. Любимият човек очаква повече от вас и вие знаете как да го удовлетворите.
29 фев 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес ще се окажете в центъра на страстите на хората около вас и ролята на техен регулатор като ще ли е точно за вас. Приемате спокойно всяко нещо, случващо се на близките ви и сте в състояние трезво да прецените всяка ситуация. Възможно е обаче това да ви поизтощи, затова не забравяйте навреме да помислите за себе си.
29 фев 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не разполагате с нужната ви информация и докато не си я набавите, сте възпрепятствани да вземете окончателно решение. Настроението ви ще се подобри и делата ви ще потръгнат напред, за това ще се погрижи доверен човек, с когото имате засилено общуване. Промените в семейството ще ви накарат да се съобразявате с тях.
29 фев 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Материални придобивки ще подобрят настроението ви. Нямате причини да сте недоволни от живота си. Дава ви се добра възможност да успеете, от вас зависи на къде ще насочите интересите и усилията си. Не търсете несъществуващи причини да се оплаквате, има толкова неща, заради които си струва да се живее.
29 фев 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Очаква ви натоварен ден, по време на който ще ви се налага да взимате решенията си в движение. Бъдете готови за всякакви изненади и не смятайте каквото и да било да абсолютно сигурно. Установявате връзка с изключително полезен за вас човек, който занапред много ще ви помага. Предстоят ви приятни мигове с любимия човек, не се лишавайте от тях заради работата си.
29 фев 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Изяви за онези, които се занимават с творческа дейност. Имате изострена чувствителност и това ви помага да усещате и претворявате вълненията си така, че да бъдат интересни за широката публика. Обърнете повече внимание на сърдечната си връзка и не наранявайте човека, дръзнал да търси от вас любов.
29 фев 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ако потърсите път, ще го откриете, независимо на къде сочи той. Съюзите ли се с любовта, ще развиете нови качества и ще станете по-добри. Това е сигурно, работете и за духовното си усъвършенстване, няма да ви липсва подкрепа. В бизнеса са възможни изненади от конкурентите ви.
29 фев 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добри новини свързани с професионалните ви ангажименти или тези на ваши близки ще ви радват днес. Може да се наложи да промените плановете си за близкото бъдеще и то в желана насока. Откриват ви се нови перспективи и е много вероятно мислите ви да бъдат изцяло насочени в тази насока и въобще да не ви е до забавления.
29 фев 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не пропускайте да поздравите близък човек за успеха му, както и да се погрижите за собствените си дела. Изглаждане на различията помежду ви може да направи чудеса за вас. С приятели ще ви бъде по-лесно да намерите верния тон и в компанията им да се забавлявате вечерта.
29 фев 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас ще се вълнуват от проблемите на работното място. Енергията, която влагате ще направи възможно постигането на целите, а също така няма да ви липсват и развлечения. Любовта е сред темите, които живо ви интересуват и ще й отделите подобаващо място в мислите и постъпките си.
29 фев 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Прекалено емоционални сте и това може да ви попречи в осъществяването на плановете ви. Срещите ви с различни хора ще засилят увереността ви и ще внесат повече яснота в делата ви. Обърнете внимание на интимния си партньор, особено, ако сте го наранили. Незабавно му се извинете и направете нещо специално за него.
29 фев 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Днес ще успеете да се справите с проблем, който сте смятали за много трудно разрешим. Наистина няма да ви е лесно, но вие сте упорити когато се касае за работата ви. Не прибързвайте в решенията си, а разчитайте на подкрепата и съветите на близките си хора. Предстои ви приятно прекарване вечерта, не го пропускайте.
29 фев 2020
Последни новини