Деветокласничка троши с глава стъклена врата в димитровградско СОУ

Валентин Христов показва вратата, където е станал инцидента, тя вече е застопорена

Деветокласничка се вряза с глава и ръце в стъклопакета на врата в димитровградското СОУ "Любен Каравелов" и се оттърва с порезни рани. Инцидентът станал в късния следобед в понеделник по време на втората смяна в училище, потвърди пред Dimitrovgrad.bgvesti.net директора на школото Валентин Христов. 16-годишната Нирхан гонила свой съученик в междучасието и засилена, забравила за стъклената врата в края на коридора.Момичето влетяло върху люлеещото се съоражение и стъклото станало на сол. "Камерите в училището са записали инцидента, става дума за ученическа закачка", увери Валентин Христов. Нирхан е добре, но е в болнични. По-сериозни са порезните рани по ръцете, каза директорът, по лицето момичето има само драскотина.

По думите му случаят поставя един по-сериозен въпрос -работното време на лекарските кабинети в училищата. Директорът обясни, че по това време фелдшерът в СОУ "Л.Каравелов" си бил тръгнал, защото работното му време е до 15.30 часа. "Ние сме училище с 600 деца, които учат на две смени. Медицинското лице идва в 8.00 и си тръгва в 15.30 часа", казва Христов. И уточнява, че при по -сериозни инциденти, като този в понеделник, задължително се вика екип на Спешна помощ. Медицинските кабинети оказват помощ при охлузвания или кръв от носа, според директора може да се помисли за вариант лекарите да бъдат върнати в кабинетите в школата, както беше преди години. В момента в здравните кабинети в димитровградските училища работят фелдшери, медицински сестри или медицински техници, които се назначават от общината. Това е все пак по-добрия вариант, отколкото да няма никой, допълва Христов.

Гонките по коридорите в междучасието не са рядкост и за големите ученици

Днешното поколение е хипер активно, казват педагозите в димитровградското СОУ. В случая деветокласници са се държали като в трети клас, което е още една причина за подобни случки в училище. Все пак всички се надяват такива инциденти да се разминават по-леко.

Директорът е прегледал инцидента, записан на камерите в училище, за да разбере кой е виновен
СОУ "Любен Каравелов"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини