Нова апаратура за димитровградската болница вдига нивото й?

Димитровградската болница се бори да не се превърне в стационар, според проекта на Новата здравна карта

Димитровградските съветници актуализираха списъка с капиталовите разходи на общината, като част от промените включват трансфер от 30 000 лв. за местната болница "Св.Екатерина". Парите ще се използват за закупуването на добавка към апаратура за кардиологична диагностика съобщи в залата общинския съветник от "Атака" д-р Кирил Андонов. Според него, това поредната стъпка в борбата за достойно място на МБАЛ "СВ.Екатерина" в новата здравна карта на страната. Така д-р Андонов смята, че здравното заведение ще отговори на изискването за т.нар. второ ниво. Тук ще могат да се лекуват пациенти със сърдечни заболявания, които няма нужда да търсят помощ в съседните градове, смята още медикът.

Кметът Стефан Димитров побърза да уточни, че все още няма окончателно решение за мястото на димитровградската болница в Здравната карта на страната. Стана ясно, че Областната здравна комисия се дала положителен отговор на искането на болницата за второ ниво. Последната дума обаче има Здравното министерство, каза кмета.

Съветниците актуализираха списъка с капиталови разходи на общината

Сред актуализираните разходи на общината, приети от съветниците са тези за ремонта на сградата на кметството и кино "Химик", изграждане рампа на СУПЦ-Димитровград и закупуване на косачка за спортите игрища.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини