Димитровградски туристи катериха Дяволския мост

Бронзовите медалисти от Димитровград

С бронзови медали, купа и грамоти се завърнаха от ІІІ -ия национален туристически събор в Кърджали, членовете на туристическия клуб към читалище "Култура". Идеята на състезанието е децата да бъдат приобщени към туризма и природата, а състезанието се е провело под патронажа на кмета на Кърджали Хасан Азис. В димитровградския отбор са били  11 деца от Професионалната гимназия и СОУ "Л.Каравелов". Спортно-туристическата щафета е включвала бягане по маркиран път, перфориране на контролни точки по маркирана отсечка, преминаване по въжен мост и поредица препятствия и провиране през обръчи. Щафетата е приключила с 30-метрово финално бягане.

Бронзовите отличия на димитровградските туристи са резултат от комплексно класиране по точкова система от всички състезания - щафетата, теглене на въже и построяване на палатка за време. 

По време на четиридневното състезание в кърджалийско, димитровградските млади туристи са посетили първата в България училищна еко пътека "Шампион", организирали са походи до крепостта "Моняк" и Дяволския мост.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини