Отварят най-хубавата ясла в Димитровград през септември

Така изглежда отвън ремонтирана ясла "Ален мак"

Една от най-хубавите ясли, отговарящи на всички санитарни изисквания и такива за енергийна ефективност в община Димитровград вече е ясла №9-"Ален мак". В продължение на близо 2 години детското заведение, което е част от ОДЗ "Слънце" бе изцяло ремонтирано и обновено. Подобен основен ремонт в димитровградска градина или ясла досега не е правен, потвърди й директора на Хуманитарната и социална дирекция в общината Милена Тодева.

Рехабилитацията на 30-годишната сграда на яслата е осъществен по проект на Оперативна програма "Регионално развитие", бенефициенти са Алианса за Регионално Сътрудничество и развитие и община Димитровград. Стойността на проекта е 1 618 000 лв., като до момента са усвоени 1 450 000 лв., коментира консултантът Евгени Консулов. Днес той и зам.кмета Красимир Минев разведоха журналисти из помещенията на обновената ясла. Стана ясно, че освен цялостният ремонт на сградата, по проекта е поставено и ново оборудване на кухнята, тъй като в този район на града се намира Млечната кухня за деца до 3 години. Изцяло подновен и ремонтиран е и двора на градината, където са поставени нови катерушки, съобразени с последните изисквания за безопасност.

Консултантът на проекта Евгени Консулов

Новото оборудване в яслата - гардероби, маси, легла, столчета е осигурено от община Димитровград, каза зам.кмета Красимир Минев. Стойността на обзавеждането е близо 75 000 лв. Всяка една от петте групи в яслата е с различен цвят и носи име на цвете. Вероятно през август яслата ще започне работа, като всички73 деца, който в момента са в други заведения ще се върнат отново в нея.

Спалното помещение в група "Нарцис", решено в жълто
Закритият детски кът е един от най-атрактивните в яслата
В помощенията е помислено и за борбата с комарите и мухите
Изцяло обновен е и двора на детското заведение

Очаква се ясла "Ален мак" да бъде официално открита в навечерието на празника на Димитровград - 2 септември.

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини