Избраха победителите във фотоконкурса “Четирите сезона на Димитровград”

Инко Бургелов е победител във фотоконкурса “Четирите сезона на Димитровград”, който Общината обяви в края на миналата година. Бизнесменът бе избран от авторитетна, 5-членна комисия, съставена от утвърдени представители на арт-средите. Сред тях са уважаваният доц. Никола Лаутлиев, който е председател на едно от утвърдените в гилдията фотографски сдружения в България, както и Силвия Иванова, директор на магистърска програма “Художествена фотография” към Нов Български университет. В журирането към тях се присъедини Надежда Павлова от фотографската академия, директорът на общинската Дирецкия “ХСД” Милена Тодева, както и Надежда Стойнева, уредник в местната художествена галерия “Петко Чурчулиев”.

Второто и трето места в конкурса заеха съответно Николай Добрев и Георги Желязков. За първенеца е предвидена награда от 1 000 лева. Второто място ще бъде премирано с 800 лв., а третото – с 500 лв.

849 фотографии са оценили петимата представители на журито. 70 от разгледаните творби ще бъдат включени в специална изложба в навечерието на 53-ата годишнина на Димитровград. Селектирани за експозицията са конкурсни кадри от Даниел Добрев, Пламен Шомов, Славян Костов, Янислав Димитров и от гостуващия в Димитровград американец Джейк Хеленкемп.

Източник: dimitrovgrad.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини