Вежди Рашидов спонсорира димитровградската лятна академия

Заниманията по рисуване в лятната академия ще води Йордан Йорданов

Министерството, оглавявано от Вежди Рашидов е решило тази година да отпусне 1 500 лв. за реализирането на Лятната академия по изкуствата в Димитровград, каза пред Dimitrovgrad.bgvesti.net ръководителят на академията Маргарита Дякова. По думите й в министерството харесали идеята на общината да занимава с изкуство децата през лятото и са решили да отпуснат сумата.

За трета поредна година през август Асоциацията на народните читалища организира обучение в седем направления за деца и ученици от Димитровград - изобразително изкуство, керамика, народно и поп пеене, хип-хоп, латино танци. Партньори при организирането на академията са общината и Детски и младежки център. За пръв път тази година ще има и нов профил - история на археологията, които ще се води от археолога Нели Кръстева. Иначе традиционно най-голям е интереса към заниманията по керамика, който тази година ще поеме френския доброволец в димитровградския младежки център Майлот Бенбалули. Курсовете по рисуване ще ръководи преподавателят Йордан Йорданов, а в тънкостите на народното пеене децата ще се обучават от Ирина Костадинова. Заниманията по поп пеене на малките ще поеме ръководителя на ДВГ "Таралежите" Емилия Тодорова, а големите ще ръководи Красимир Чанов. Преподавателски умения в хип-хоп танците ще покаже ръководителя на "Street dust" Миглена Бинева, а за латино танците ще отговаря Антон Лозев.

Ръководителят на Лятната академия Маргарита Дякова

Голям интерес към различните изкуства в академията тази година проявяват децата от Странско, Радиево, Скобелево и Крум. Само от Странско да пеят и танцуват през август са се записали 20 деца. Желание да се обучават по рисуване и музика имат и мното малчугани от димитровградския квартал"Изгрев", допълни Маргарита Дякова.

Майлот Бенбалули ще преподава керамика в лятната академия

Записването за участие в академията продължава, всеки желаещ може да се свърже с организаторите в сградата на бившия дом на техниката, където се помещава Детския и младежки център.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини