Село в димитровградско празнува два пъти напук на кризата

Два пъти в годината празнуват жителите на димитровградското село Воден, похвали се пред Dimitrovgrad.bgvesti.net кметът Богдан Кирев. Освен, че днес в селището с едва 230 жители има празник, само преди десетина дни във Воден пак звучаха песни и се тропаха хора.

"На 20 юли отбелязахме църковния празник на Св. Илия, а днес тачим Илинден", уточни първият човек в селото. И побърза да допълни, че в тази криза трябва да има повече поводи за празнуване. Подготовката за празника Богдан Кирев започна още от петък миналата седмица. Тогава на среща на кметовете на селата от общината, той покани колегите си да посетят събора във Воден.

Празникът в селото днес започна с разполагането на традиционните са всеки събор сергии с играчки и лакомства, а ще приключи с песни и танци довечера. За доброто настроените на гостите във Воден ще се погрижи оркестър "Хоризонт". Следващият повод за празник в димитровградското селище ще е през октомври когато на една сцена ще се съберат самодейни състави от читалищата в общината.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини