"Бетон и нежност" на гости в Копривщица

Уредникът на дом-музей "Пеньо Пенев" Живка Шишкова

Изложбата "Бетон и нежност", която включва 41 платна със снимки и материали за живота на димитровградския поет "Пеньо Пенев" ще гостува на тазгодишните поетични празници в Копривщица, каза уредникът на дом-музей "Пеньо Пенев" Живка Шишкова. Дните на поезията в Копривщица носят името на Димчо Дебелянов и се провеждат всяка година в средата на август.

"Приехме поканата да гостуваме с изложбата "Бетон и нежност" в Копривщица защото и нашите дни на поезията "Пеньо Пенев"са подобни на тези", каза Живка Шишкова. Тя припомни, че преди две години носител на наградата на името на Димчо Дебелянов е димитровградския поет и журналист Атанас Капралов.

Изложбата "Бетон и нежност" вече гостува в Севлиево, а уговорките за експонирането й в сградата на Народното събрание все още продължават, допълни Живка Шишкова. Преди време димитровградският депутат Иво Димов съобщи, че снимките и документите на поета Пеньо Пенев ще бъдат подредени в сградата на парламента. Оказало се, че подготовката на изложба там е доста трудна работа, затова идеята все още не е реализирана.

Изложбата "Бетон и нежност" бе експонирата на централната алея през пролетта на миналата година

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини