Доброволци готвят екзотични манджи, кмет опитва суши

Кулинарна вечер, представяща ястия от седем държави си организираха тази вечер в лятната читалня на библиотеката чужденци - доброволи и Младежкия парламент в Димитровград. Апетитната инициатива е на димитровградския младежки център и по-специално на френския доброволец Майлот Бенбалули от Европейската доброволческа служба. Освен него, в кулинарната надпревара участваха и петима американски доброволци от Корпуса на мира. Най-дейна участничка бе Стефани, която работи в село близо до Казанлък, а иначе е родом от американския щат Тексас. Стефани беше приготвила типичните за янките шоколадови бисквити, а нейните колеги показаха как изглежда щатската супа от зеленчуци.

Майлот Бенбалули от френския град Лил, който пристигна в Димитровград наскоро беше приготвил суши, от което опита и димитровградския кмет Стефан Димитров. В кулинарната изложба имаше още паеля, китайска храна и турска баклава. Авторитетът на българската кухня бе достойно защитен от шопската салата, баница и пиле с картофи. Гозбите бяха приготвени от членовете на Младежкия парламент и Детския и младежки център в Димитровград.

След като дегустираха от всичко изложено, гостите на изложбата гласуваха и избраха най-вкусната манджа. Тя бе дело на 14-годишният Ангел от Димитровград, който бе приговил вкусно пиле по китайски. Ангел разказа, че му харесва да готви и с удоволствие е участвал в конкурса. А дали приготвеното си е струвало, стана ясно от опразнените за половин час маси в рятната читалня.

Майлот от Франция беше приготвил суши
Гостите на изложбата се чудеха какво да опитат първо
Американката Стефани обожава шопската салата и баницата
Победителят Ангел, който пригови вкусно пиле по китайски, награди го директора на Младежкия център Христина Ташева
Така изглеждаха масите след края на кулинарната изложба

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини