В горещ Димитровград раздават безплатна вода

Безплатна минерална вода раздава на димитровградчани в жегите, фирма която иска да се наложи на пазара на безалкохолните напитки. На няколко места в града под големи чадъри са поставени апарати за минерална вода и всеки, който желае може да утоли жаждата си.

Димитровградски джипита предупредиха, че високите температури, които се задават в края на седмицата, повишават риска от инфаркти обезводнявания. Днес термометрите в Димитровград сочеха 34,4 градуса. Когато е много горещо, човек се поти и губи течности. Затова трябва да приема поне 2 литра вода или сокове. В жегите хората посягат към  леденостудени напитки, но това е грешка, казват медиците. Напитките директно от хладилника водят само до промиване на организма без никаква полза за него. Полезните течности са негазирани, леко подсолени или подсладени. Трябва да се следва примера на хората от арабския свят, които пият горещ чай, вземат горещ душ и се увиват с бели дрехи.

Тази пенсионерка от Димитровград е намерила подръчен начин да се спаси от палещото слънче

Джипитата още веднъж напомниха, че в горещото време най-предпазливи трябва да бъдат възрастните хора с хронични заболявания и малките деца. Те трябва да избягват разходките навън във времето от 11.00 да 17.00 часа и да използват шапки.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини