Скоростно асфалтират булевард "Хр.Ботев"

Полагането на настилката по булеварда вървеше бързо

Своеобразен рекорд поставиха днес в Димитровград, в рамките на един ден бе подновена асфалтовата настилка на почти целия булевард "Христо Ботев". От разклона с бул."Трети март" до пресечките с улиците "Патриах Евтимии" и "Йорданка Николова" кипеше усилена работа и в ранния следобед екипите на "БКС - консорциум", почти бяха привършили с първия слой асфалт.

Това е и причината днес във времето от 6 сутринта до 20 часа вечерта движението по бул."Хр.Ботев" да е преустановено. Шофьорите ползваха обходен малшрут, но споделиха пред  Dimitrovgrad.bgvesti.net, че това не ги притеснява. По важно според тях е, че от тук нататък ще забравят за дупките по един от централните димитровградски булеварди.

Асфалтирането на бул."Хр.Ботев" идва естествено след като на тази улица бяха поставени едни от първите тръби за газифицирането на Димитровград. Според плановете на общината, нова настилка ще се положи върху улици, който вече имат монтирани тръби за синьо гориво, за да не се налага разкопаване на вече асфалтирани пресечки. В най-скоро време ще бъде асфалтирана и ул. "Иван Вазов", казаха от местната администрация. 

Междувременно работата по полагането на тръбите за газ по бул."Г.С.Раковски" продължава. Това е последната улица от първият етап на газифицирането на Димитровград. Очаква се в началото на новия отоплителен сезон накой от обществените сгради и детски градини в Димитровград, които разполагат с газоразпределителна система да се отопляват със синьо гориво.

Полагането на тръби за газ по бул."Раковски" продължава

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини