24 °C

Общината дава 5 бона за озеленяване пред блока

Вместо да паркират колите си в градинката, живеещите на ул. "Емилиан Станев" могат да кандидатстват по озеленителен проект

Проекти за озеленяване и благоустрояване на градинки и междублокови пространства набира общината в Димитровград. Ако живеещите в една кооперация са регистрирани по закона за етажната собственост и представят примерен проект, те могат да кандидатстват и да получат до 5 000 лв., за да реализират идеята си. Целта на проектите е да се подобри естетическия вид на междублоковите пространства и хората да бъдат ангажирани в опазването на зелените площи, обясниха от еко отдела в местната администрация. Могат да се засадят дървета, да се поставят пейки и кошове, да се оформят цветни кътове и др.

Желаещите могат да подават документи за озеленителен проект до 20 септември на гише 1 в общината. Специална комисия, назначена от кмета ще определи кои идеи са одобрени. Спечелилите проекти ще бъдат реализирани от общината в преиода октомври -ноември тази година. Общия бюджет на конкурса е 30 000 лв.

Едно от хубавите междублокови пространства, облагородено от години е до бл.1 на ул. "Ромен Ролан"

Междублоковото пространство до бл. 1 на ул. "Ромен Ролан" е едно от най-поддържаните в Димитровград от години. 70-годишният бай Тодор е бил инициатор тук да се направят градинка с цветя, пейки и алеи. Сега възрастният мъж е инвалид и е оставил грижите за малкия парк на собствениците на съседния моден магазин. Бай Тодор смята, че идеята на общината е хубава, само че няма кой да се занимава с това. "В нашия блок сме все пенсионери, имаме едно младо семейство, кой да пише проекти и да ходи до общината", жалва се пенсионерът.

Няма кой да се занимава с проекти, тук сме все пенсионери, смята Бай Тодор, но не крие, че идеята е хубава

На това мнение са и възрастните хора от съседен блок на този. "Даваме път на младите, вместо все да бързат, да направят нещо за градинките пред блока", коментират пенсионерите. 

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 16.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Стъпките, които предприемате ще бъдат резултатни. Необходимо ви е повече спокойствие, не бъдете припрени. Възможно е недоброжелатели умишлено да ви създават спънки, но увереността ви ще ви помогне да се абстрахирате от тях. Амбицирани сте да доведете до добър край начинанията си.
16 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Работата ви днес ще е ползотворна и изпълнена с емоции. Заобиколени сте от хора, с които се разбирате чудесно и успявате заедно да се справите с редица ситуации. Очаквате твърде много от неясен въпрос, за предпочитате е за момента да не възлагате големи надежди, за да не останете разочаровани. В личен план ви се налага да рискувате, направете го, струва си.
16 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
За себе си изяснете какво точно искате и го направете.Успеете ли, ще се почувствате по-добре и ще добиете желание за нови развития. Започнати проекти могат да бъдат прекъснати, вина, за което носите и вие. Работейки върху себе си, ще постигнете вътрешна хармония и с повече доверие ще градите плановете си.
16 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Задълбоченото ви отношение към детайлите в работата ще подобри печалбите, но не при всички ще са високи. Поне е сигурно, че ще елиминирате възможността да сгрешите и ще се доближите до желаните резултати. Успешно ще се противопоставите на стреса с музика, спорт или друго, което душата ви иска.
16 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Заели сте се с твърде усложнени дела, които сте решени да доведете до успешен край. Ще ви е необходимо сътрудничество с ваши колеги, така че бъдете готови да споделите работата си и с други хора. Това ще ви бъде полезно, тъй като ще узнаете ценни похвати и такива, които досега сте пренебрегвали. Положете повече усилия и ще останете доволни.
16 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Възможно е днес да научите нещо, което коренно да промени плановете ви за деня. Част от работата ви значително ще се улесни вследствие на нововъведенията, които ви предстоят. Организационните ви способности ви издигат в очите на хората, с които работите. В личен план ви предстои нещо приятно, което наистина заслужавате.
16 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Професионални новости ще ви подтикнат към повече активност, очаква ви повишение или преминаване на нова работа. На време ще предложите идеите си, които ще се оценят и реализират. Няма да ви липсват и трудности, но като истински воини няма да се огънете пред поредното изпитание.
16 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Не омаловажавайте хората, които крачат редом до вас, предлагайки помощта си безусловно. Сред тях са близките и приятелите, които често остават в сянката на успехите ви. Взаимоотношенията ви се нуждаят от обновяване и е добре първата крачка в това отношение да бъде ваша. В тишина, далече от суетата и шума ще откриете отговорите, които търсите.
16 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
В домашна обстановка ще се чувствате добре. Атмосферата предразполага към отмора и занимания с любими неща. Насладете се на спокойствието си, и ако имате време подгответе плановете си за предстоящата седмица. В тази връзка трябва да отделите време за сметките си, които сте изоставили.
16 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Повечето от вас се отдават на заслужена почивка днес. Постарайте се да стоите далеч от шумни мероприятия, които само ще ви подразнят. Имате възможност да прекарате повече време с любимия човек и вие ще успеете да се възползвате от нея. Вечерта ви очаква приятно прекарване сред близки хора. Получавате подкрепата на определен човек за своя идея.
16 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Активността ви ще е в синхрон с настроението ви за промяна. Ще работите по затвърдяване на новостите на работното място, чиито инициатор сте вие. Няма да сте сами в усилията си, а и конкуренцията ще ви подскаже, че вървите в правилната посока. Реализиране на финансови сделки и проекти.
16 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Времето ще ви притиска, а от вас се очакват едва ли не подвизи. Внимавайте какво приказвате, за да не нараните някого неволно в стремежа си да вземете отношение към всеки възникнал проблем. Освен всичко друго ще постигнете съгласие по спорни въпроси и делата ви ще се ускорят.
16 май 2021
Последни новини