Общината дава 5 бона за озеленяване пред блока

Вместо да паркират колите си в градинката, живеещите на ул. "Емилиан Станев" могат да кандидатстват по озеленителен проект

Проекти за озеленяване и благоустрояване на градинки и междублокови пространства набира общината в Димитровград. Ако живеещите в една кооперация са регистрирани по закона за етажната собственост и представят примерен проект, те могат да кандидатстват и да получат до 5 000 лв., за да реализират идеята си. Целта на проектите е да се подобри естетическия вид на междублоковите пространства и хората да бъдат ангажирани в опазването на зелените площи, обясниха от еко отдела в местната администрация. Могат да се засадят дървета, да се поставят пейки и кошове, да се оформят цветни кътове и др.

Желаещите могат да подават документи за озеленителен проект до 20 септември на гише 1 в общината. Специална комисия, назначена от кмета ще определи кои идеи са одобрени. Спечелилите проекти ще бъдат реализирани от общината в преиода октомври -ноември тази година. Общия бюджет на конкурса е 30 000 лв.

Едно от хубавите междублокови пространства, облагородено от години е до бл.1 на ул. "Ромен Ролан"

Междублоковото пространство до бл. 1 на ул. "Ромен Ролан" е едно от най-поддържаните в Димитровград от години. 70-годишният бай Тодор е бил инициатор тук да се направят градинка с цветя, пейки и алеи. Сега възрастният мъж е инвалид и е оставил грижите за малкия парк на собствениците на съседния моден магазин. Бай Тодор смята, че идеята на общината е хубава, само че няма кой да се занимава с това. "В нашия блок сме все пенсионери, имаме едно младо семейство, кой да пише проекти и да ходи до общината", жалва се пенсионерът.

Няма кой да се занимава с проекти, тук сме все пенсионери, смята Бай Тодор, но не крие, че идеята е хубава

На това мнение са и възрастните хора от съседен блок на този. "Даваме път на младите, вместо все да бързат, да направят нещо за градинките пред блока", коментират пенсионерите. 

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини