75-годишен с обгорени ръце след пожар в Димитровград

Терасата на която е била поставена газовата бутилка

75-годишния Георги Георгиев е получил обгаряне на ръцете след пожар в апартамент в блок 3 на димитровградския булевард "Ст.Стамболов", съобщават от противопожарната служба. Мъжът е настанен в хирургичното отделение на димитровградската болница, в добро състояние е и е контактен, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net дежурната сестра Иванова. По думите й няма опасност за живота му и до дни се очаква да бъде изписан.

Техническа неизправност на газова бутилка, ползвана на една от терасите в апартамента е станала причина за пожара, възникнал около 20.30 часа снощи. Огънят е обгорил дограмата на част от прозорците и покъщина в дома на възрастния мъж. Днес в апартамента нямаше никой от близките на Георги, но още снощи от горялото жилище са махнати дограмите на прозорците. Хората пред блока казаха, че не знаят снощи тук да е имало пожар. Съседки твърдяха, че човекът живее скромно и не знаят много за него и семейството му. 

дограмата от прозорците, засегнати от пожара бе свалена
Двете съседки на Георги не знаеха, че в жилището му е имало пожар
Блокът се намира на една от пресечките до Неделен пазар

Отново технически проблем е подпалил вчера микробус, пътуващ между село Крепост и Димитровград. Унищожени са една от гумите на возилото и феродовата спирачка. Силният вятър над димитровградско вчера е подпомогнал и за два пожара в сухи треви в землищата на селата Брод и Странско.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини