Над 800 молби за отопление, опашките секнаха

Пред димитровградската социална служба вече няма опашки за парите за отопление

823 молби за отопление през новия зимен сезон са подадени до момента димитровградската социална служба, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net Жанета Желева. Приемът на декларации започна точно преди месец и бе съпроводен с опашки от желаещи, предимно от ромските квартали на Димитровград. " В момента няма опашки, ситуацията е спокойна", каза още Желева и напомни, че реда за получаване на парите за отопление тази година е нов.

В молбата-декларация задължително се отбелязва вида на ползваната от семеството енергия. В 20-дневен срок комисия извършва анкета в дома на желаещите да ползват помощ. Едва след одобрение директорът на социалната служба издава заповед за отпускане или отказ. 58,86 лв. ще е месечната сума която ще получат одобрените социално-слаби лица, уточниха от димитровградската социална служба. 248,30 лв. е общата сума която може да бъде оползотворена за един отоплитене сезон.

Право на помощ през новия отоплителен сезон имат хората, чийто средномесечен доход през последната половин година е бил по-малък от диференцирания минимален доход за отопление, напомниха социалните работници. Молби ще се приемат само в сградата на димитровградската дирекция "Социално подпомагане" до края на октомври. През миналата година такива декларации са подали 1314 човека.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини