Асен Блатечки открива театралния сезон в Димитровград

На 21 септември димитровградския театър "Апостол Карамитев" открива новия театрален сезон с пиесата "Побъркани от любов" от Сам Шепърт. Режисьор на постановката е Асен Блатечки, който се изявява и като актьор, заедно с Койна Русева, Васил Банов и Стефан Иванов. Сценографията и костюмите са на Антония Попова, а за музикалното оформление се е погрижил Христо Намлиев.

"Побъркани от любов" разказва историята на Еди и Мей. Те са полубрат и полусестра, лудо влюбени един в друг и няма сила, която може да ги раздели. Когато се влюбват, те нямат ни най-малка представа, че двойнственият живот на баща им ще превърне една истинска любов в трагедия.

Спектакълът е едно изпълнено с абсурд, печал и суров хумор пътешествие в най-тъмните тайни на любовта, вината, разкаянието и неразрушимите връзки на кръвта, допълват от местния храм на Мелпомена. Дълбокият мрак, в който се лутат героите, е не толкова белег на времето, колкото характеристика на човешката душа. Нелогични, ирационални, импулсивни и в любовта, и в омразата си, героите търсят мястото си сред другите, и най-вече за сметка на другите. Билети за постановката вече се продават на касата на театъра.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Асен Блатечки, снимка katia-sungarska.blogspot.com
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини