Главният инструктор на МВР: Не се сърдете, ако превишаваме правата си

Главния инструктор на МВР Тони Петров

Ежедневната работа на полицията е свързана с много стрес и е трудно понякога човек да реагира адекватно в дадена ситуация. Хората трябва да знаят този факт когато коментират, че униформените служители са превишили правата си в конкретен случай. Това заяви в Димитровград днес главния инструктор на МВР Тони Петров. Той е в града заради двудневния преглед по полицейска лична защита и републиканското състезание по карате за полицаи.

От 10 години Тони Петров обучава кадрите на МВР и е убеден, че българските инструктори са по- добре подготвени, дори от колегите си в Европейския съюз, те имат добра техника и концентрация. "Трудното време в което живеем ни е научило на повече твърдост и упоритост", каза Петров. Той отчете, че напоследък по-малко млади хора имат желание да се влеят в редиците на МВР. Затова едни път в годината в страната се организират национални прегледи по полицейска лична защита и състезания по карате, за да се види работата на униформените и ситуациите в които им се налага да попадат ежедневно, обощи главния инструктор.

Димитровград е тазгодишния домакин на полицейския форум заради активната работа на полицая Гочо Гочев, деен участник в полицейската лична защита и бойните спортове. Идеята била подкрепена и от общината и лично от кмета Стефан Димитров.

Над 100 участници от 21 полицейски дирекции ще мерят сили по карате и полицейска защита в Димитровград днес и утре. Право на участие има само по един отбор от областна дирекция. По интересен според главния инструктор Петров е новата дипциплина полицейска лична защита,  където се съчетават елементи от всички бойни изкуства. Отборът е съставен от двама души, които с помощта на палка и биелезници обезвреждат престъпник. Съдиите следят за добра техника, реакция и скорост, а не се набляга на шоу елементите. Един от главните съдии в състезанията ще бъде и хасковлията Георги Ривов, който е в ръководството на националната федерация по карате.

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини