Димитровградската болница няма да протестира

МБАЛ"Св.Екатерина" в Димитровград днес няма да протестира срещу монопола на здравната каса и орязаните бюджети на болниците. Близо половин милион лева по клинични пътеки дължи касата на димитровградската болница, това припомни пред Dimitrovgrad.bgvesti.net управителят й д-р Здравко Наков. Той допълни, че засега лекари и медицински персонал не са решили какво точно да предпиемат по отношение на протестните действия.

Наков подчерта, че все още болницата не е подала иск срещу Здравната каса за дължимите от месеци суми. В димитровградското здравно заведение ще изчакат да видят дали парите, изработени по клиничните пътеки през август ще бъдат преведени по сметката на болницата.

Решението за символични протести бе взето на заседание на Български лекарски съюз в края на миналата седмица. До 4 октомври болниците трябва да подават искове срещу Здравната каса за сумите, които им дължи. 11 октомври бе обявен за ден на протест на болниците по региони, а за 15 октомври е насрочен национален протест в София.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини