Посрещат есента с нощни наблюдения в Димитровград

Нощни наблюдения готвят от планетариума този петък

Астрономическата есен ще настъпи този петък в 6 сутринта, коментира пред Dimitrovgrad.bgvesti.net шефът на димитровградския планетариум Димитър Кокотанеков. В деня на есенното равноденствие, без да са планували предварително работещите в планетариума са решили да отворят вратите си за нощни посещения на димитровградчани.

Всеки, който желае може да отскочи обсерваторията в парк "Вапраров" на 24 септември от 18.00 до 24.00 часа. Така ще се използва все още хубавото време за наблюдение на звездното небе, каза Димитър Кокотанеков. Проявата е част от друга инициатива на същата дата в Димитровград - нощта на музеите, която стартира в 19.00 часа в двора на Историческия музей.

В късния следобед същия ден ще бъдат представени безплатните кръжоци по астрономия, които планетариума организира всяка година за димитровградските ученици, увличащи се по звездите и планетите. Родители могат да видят с какво ще се занимават децата им, ако предпочетат тази форма на обучение и при какви условия ще се провеждат кръжоците.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Астрономическата есен ще настъпи в ранната утрин на 24 септември
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини