Няма желаещи за главен архитект в Димитровград, обявиха нов конкурс

Нито една кандидатура за длъжността "главен архитект" на Димитровград не е подадена в обявения преди месец конкурс, казаха за Dimitrovgrad.bgvesti.net от местната администрация. От миналия петък е стартирал повторен конкурс за мястото, което от месеци е вакантно.

Изискванията към кандидатите са бъдат бакалаври по "Архитектура, строителство и геодезия" и да имат най-малко 2 години професионален опит. Нужни са и отлични познания в областта на Закона за устройство на територията и подзаконовите актове е друго от изискванията.

Според експерти в областта, една от причините за липса на интерес към свободното място е ниския размер на минималната работна заплата - 343 лв. Документи се приемат до началото на октомври в деловодството на общината. Конкурсът ще протече на две нива - тест и интервю с кандидатите.

Продължават да се набират документи за шефското място в Общинско предприятие "Детски и младежки дейности", а преди ден е обявен конкурс и за главен експерт в дирекция "Хуманитарни и социални дейности" към общината. И тук основната заплата е 343 лв., а документи се приемат до първото десетдневие на октомври.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини