Преглед на димитровградския печат

"Кризата възражда вярата" - това е темата на новия брой  на регионалния седмичник "Тракия 21 век", който днес излиза на вестникарския пазар в Димитровград. В материала става дума за строящите се с волни пожертвования на миряни и спонсори три православни храма в общината. Те се намиран в селата Долно Белево, Скоблелево и Злато поле.

На страница "Съдби" репортерите на вестника разказват историята на фронтовачката Мария, която избира да дойде в Димитровград и да остане да живее тук. Интересни факти от живота си на фронта, когато е едва 17-годишна и за първите години от строителството на Димитровград разказва възрастната жена на страниците на вестника.

Пак в новия брой ще прочетете интервю със сексимвола на българския театър, както е известен Асен Блатечки. Актьорът казва "Кефя се когато съм гадняр" и разказва още пикантни неща от личния и професионален живот.

От репортерските страници на "Тракия 21 век" научаваме, че предучилищната подготовка ще натовари бюджета на общината с 30 000 лв. Според градоначалника парите трябва да се разчетат адекватно в новата финансова рамка на общината за догодина.

МБАЛ"Св.Екатерина" ще прави отделение за долекуване, информира още седмичника, от дописката стаа ясно, че засега отделения в здравното заведение няма да се закриват.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини