2 лв. за лекция в Планетариума

За наблюдение с телескоп възрастните плащат левче, а за децата е безплатно

С нови цени от началото на октомври е билетът за вход в димитровградския планетариум "Джордано Бруно" ако посетителите слушат лекция, каза директорът Димитър Кокотанеков. Досега любителите на звездите плащаха по левче, а от днес 2 лв. е входа за възрастни, пенсионерите, ученици и студенти ще дават по левче, а за детските градини билета е 0,50 лв.

Цена има и за наблюдението на звездното небе с телескоп, левче е тя за възрастните, а пенсионерите, студентите и учениците ще дават по 0,50 лв. За най-малките разходката в планетариума ще е безплатна.

През тази година от димитровградската обсерватория са се амбицирали да привлекат и повече посетители с интересни лекции за звездите и планетите. Освен през седмицата, планетариума ще работи и през почивните дни. Всеки ден от 11.00 часа започват лекциите, а всяка сряда вечер от 17.00 часа ще има нощни наблюдения на звездите. Събота и неделя хората могат да идват в обсерваторията от 11 до 13 часа.

Новата учебна година в планетариума стартира официално в понеделник, 4 октомври. Тогава там ще гостуват детски градини и ученици, ще има лекции, игри и рисунки на асфалт. Първата седмица на октомври ще бъде наблюдаван и интересен метеорен поток, известен като "Драконоиди" на името на съзвездието Дракон. През това време ще бъде отбелязана и световната седмица на космонавтиката, посветена на изстрелването на първия изкуствен спътник през 1957 година.

Шефът на планетариума Димитър Кокотанеков

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини