Нахраниха бедните безплатно в Димитровград

81 бедни жители на димитровградска община без доходи днес хапнаха първия безплатен обяд по линия на проекта "Социална трапезария". Топлата храна бе доставена по обяд в четири пенсионерски клуба -Славянски, Габера, Каменец и този в кв.Черноковено, казаха пред Dimitrovgrad.bgvesti.net от социалния патронаж. От днес в продължение на половин година обядът за пенсионерите и социално слабите ще се приготвя в кухнята на патронажа. След това тя се разнася по клубовете с автомобил.

Топла храна днес получиха и 54 самотно живеещи хора и пенсионери в село Добрич, където също има социална трапезария. Пак по обяд отвори врати и кухня "Спасение" към КНСБ, където до края на март догодина храна ще получават 20 души.

Проектът "Социална трапезария" стартира на 17 септември, когато започна приема на молби. Право да кандидатстват имаха самотно живеещи лица, такива на месечно социално подпомагане в Бюрото по труда, хора без никакви доходи и пенсионери. Капацитетът от 115 места към социалната трапезария е запълнен, коментира и директорът на домашния социален патронаж в Дмитровград Любомир Филипов.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини