ПМГ и Езиковата гледат към звездите

Астрономическите ребуси бяха сред най-забавните за децата в първия ден на новата учебна година в планетариума

Ученици от Езиковата гимназия, ПМГ "Иван Вазов" и ОУ"Алеко Константинов" в Димитровград бяха сред първите посетили планетариума, в деня когато се открива новата учебна година там. Освен, че разгледаха изложба на слънчеви часовници, децата решаваха и забавни ребуси, свързани с астрономията.

За зрелостниците от гимназиите това се оказа не чак толкова интересно, но малчуганите от "Алеко Константинов" с удоволствие се вкючиха. Големите  изслушаха лекция за звездите от новата преподавателка в планетариума Наташа Иванова. Тя избрала да работи в димитровградския планетариум пред този във Варна и дошла тук, за да води кръжоците по астрономия.

Над 60 ученици са се записали за участие в кръжока по астрономия към местната обсерватория, каза директорът й Димитър Кокотанеков. Тук влизат и 20 деца от големите групи в градините, които за пръв път ще изучават небето и звездите. 

В планетариума днес беше оживено

Официалното откриване на новата учебна година привлече като гости кметът Стефан Димитров и председателят на ОбС Катя Чалъкова. Те пожелаха успехи на децата при изучаването на астрономията и да се възползват от хубавата база, която планетариума им предоставя.

Кметът и председателя на ОбС поздравиха децата

Част от кръжочниците са от ОУ"Алеко Константинов"

Русинки на асфалт и ракети от хартия пускаха тази сутрин децата от ОДЗ № 1 в Димитровград, така малчуганите се включиха в началото на звездната учебна година.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини