Асфалтираха половината "Иван Вазов", другата още я канализират

Работници на димитровградското БКС вчера асфалтираха усилено, дъждът днес им попречи да продължат работа

Почти половината от димитровградската улица "Иван Вазов" вече е с нов асфалт. От началото на седмицата започна подновяването на настилката от пресечката с бул"Д.Благоев" до сградата на ДСК, каза пред Dimitrovgrad.bgvesti.net зам.кметът Христо Колев. Той уточни, че другата част от натоварената улица ще бъде асфалтирана след като приключи подмяната на тръбите там. От ВиК все още довършват реконструкцията на водопроводната мрежа, която не успя да приключи в обещания срок до края на септември.

От общината бързат да поставят новата настилка преди сериозното застудяване, но днешния дъжд спря работата на асфалтополагащите машини. Освен цялата улица "Вазов", ще бъде асфалтиран и част от бул."Димитър Благоев" където преди седмица започна повдигането на бурдюрите. До началото на зимния сезон се предвижда и подновяване на настилката на част от бул."Г.С.Раковски" в района на кино "Миньор", напомни Колев. Парите за асфалтирането са остатък от заема, който общината тегли за тази цел миналата година,  кредита бе в размер на 1 250 000 лв.

Димитровградските шофьори с изненада установиха, че пресечката на улица "Вазов" с булевард "Благоев" е затворена . Реконструкцията предизвика големи задръствания близо до сградата на полицията, повечето от шофьорите ползват ул."Г.Криков", за да се придвижат до другия главен булевард "Раковски".

По ул."Иван Вазов", освен че са газифицирани, имат ново ВиК и асфалт.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини