Дават 16 бона на димитровградски фирми да наемат майки и инвалиди

Работодателите от Димитровград и общината могат да подават документи до края на седмицата

Първите за тази година насърчителни мерки срещу безработицата стартира димитровградското бюро по труда, каза директорът му Антония Тюйлиева. Тя припомни, че държавата дава общо над 16 600 лв. на местни работодатели, за да наемат във фирмите си хора с увреждания, безработни до 29 години, майки на малки деца или самотни родители.

5 311 лв. са заделени за шефове на фирми, които пожелаят да вземат на работа 17 безработни с трайни уввреждания за временна или почасова работа. 4 193 лв. е сумата за бизнесмени, които биха осигурили стаж на 13 млади хора без работа. Мерките предвиждат и осигуряване на заетост на четири самотни майки без препитание или такива с деца до 3-годишна възраст. Срещу това работодателите ат Димитровград и общината ще си разпределят 1 325 лв. 25 безработни до 29-годишна възраст могат да получат работа, срещу това дължавата подпомага предприемачите с 1 674 лв.

Едва трима работодатели до момента са поискали да ползват насърчителните мерки, като наемат на работа хора с увреждания, безработни до 29 години и самотни родители. Приемът на документи започна в началото на седмицата и продължава до петък, 15 октомври включително в местното Бюро по труда.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини