Учредяват "Граждани за Димитровград"

Милена Тодева и Наталия Делчева са сред учредителите на обществения дарителски фонд

"Обществен дарителски фонд - Граждани за Димитровград" ще бъде учреден на 27 октомври в зала "Гросето", казаха от инициативния комитет. В него влизат директорът на дирекция "Хуманитарни и социални дейности" в общината Милена Тодева, директорът на фондация"Подари усмивка" Наталия Делчева и още Запрян Запрянов, Татяна Димитрова, Светла Атанасова,Димо Делчев. Идеята на инициаторите е да се обединят интересите на различни организации и групи в региона, като фондацията влезе в роля на посредник вежду дарители и граджанско общество. Новосъздадената организация цели и широко гражданско участие и разгръщане на благотворителна дейност. Фондацията  ще има управителент съвет и директор, както и два работни органа - съвет на дарителите и контролен съвет.

От общественият дарителски фонд имат намерение да кандидатстват пред Фондация работилница за граждански инициативи за финансова подкрепа. Идеята е фирми и граждани от общината да се активизират и да се събере минимална сума от 10 000 лв. При набиране на тези средства и одобрение от Фондация работилница за граждански инициативи се получава финансиране в размера на събраната на местно ниво сума..

Инициативния комитет на "Граждани за Димитровград" търси съдействие от фирми, бизнесмени, неправителствени организации, други инициативни комитети и граждани да се включат в начинанието.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини