Стефан Софиянски: Обедняваме системно от лошо управление

Стефан Софиянски намери време да разгледа Димитровград в компанията на кмета Стефан Димитров

Страната ни обеднява системно от лошо управление и липса на всякакви управленски реформи, това заяви на среща със симпатизанти в Димитровград лидерът на Съюз Свободни демократи Стефан Софиянски. Той коментира още работата на правителството на ГЕРБ и това как то не прави нищо, за да използва  парите от програмите на ЕС. "Ако работеха разумно правителството на Станишев, а сега и на ГЕРБ щяха да използват парите, които европейските програми ни предлагат, каза Софиянски. По думите му, от както е член на ЕС България е внесла 2,5 милярда лева, а е оползотворила една 1 милярд от общия бюджет на съюза.

Лидерът на ССД смята още, че правителството на Борисов не си върши добре работата, но вместо само да критикува, партията на Софиянски предлагала и мерки - стабилизационен пакет и по-сериозни реформи в икономиката и селското стопанство. Декларация за това ръководството на ССД е приело на заседание в Хасково днес по обяд.

Като икономист Стефан Софиянски смята, че е добре да се вдигне осигурителната вноска, както и годините за пенсиониране, но е редно ДДС-то да стане 18%. "Така ще има повече пари в обръщение и всяко семейство ще посреща разходите си", смята политикът. Българинът сега се чувства несигурен, особенно след като тази есен хранителните продукти отново скочиха чувствително, коментира още Стефан Софиянски.

Българинът обеднява системно заради липса на добри управленци, смята Софиянски

Според него изход от ситуацията има и още не е късно за България въпреки, че 3 милярда от резерва са изхарчени, без да стане ясно точно за какво. ССД обаче е готово да се бори вече се подготвя за местният вот след година, обощи Софиянски.

Димитровградчани напълниха зала Гросето за срещата със Софиянски
Лидерът на ССД получи подарък от местната структура и много цветя

Още с пристигането си в Димитровград Софиянски каза, че харесва центъра на града със зеленината и характерната архитектура въпреки, че напомня за едно друго време. "Тук е уютно, трябва да се радвате, че живеете на такова място като Димитровград", допълни бившият столичен кмет.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Случаен виц

Последни новини