11 °C

Стефан Софиянски: Обедняваме системно от лошо управление

Стефан Софиянски намери време да разгледа Димитровград в компанията на кмета Стефан Димитров

Страната ни обеднява системно от лошо управление и липса на всякакви управленски реформи, това заяви на среща със симпатизанти в Димитровград лидерът на Съюз Свободни демократи Стефан Софиянски. Той коментира още работата на правителството на ГЕРБ и това как то не прави нищо, за да използва  парите от програмите на ЕС. "Ако работеха разумно правителството на Станишев, а сега и на ГЕРБ щяха да използват парите, които европейските програми ни предлагат, каза Софиянски. По думите му, от както е член на ЕС България е внесла 2,5 милярда лева, а е оползотворила една 1 милярд от общия бюджет на съюза.

Лидерът на ССД смята още, че правителството на Борисов не си върши добре работата, но вместо само да критикува, партията на Софиянски предлагала и мерки - стабилизационен пакет и по-сериозни реформи в икономиката и селското стопанство. Декларация за това ръководството на ССД е приело на заседание в Хасково днес по обяд.

Като икономист Стефан Софиянски смята, че е добре да се вдигне осигурителната вноска, както и годините за пенсиониране, но е редно ДДС-то да стане 18%. "Така ще има повече пари в обръщение и всяко семейство ще посреща разходите си", смята политикът. Българинът сега се чувства несигурен, особенно след като тази есен хранителните продукти отново скочиха чувствително, коментира още Стефан Софиянски.

Българинът обеднява системно заради липса на добри управленци, смята Софиянски

Според него изход от ситуацията има и още не е късно за България въпреки, че 3 милярда от резерва са изхарчени, без да стане ясно точно за какво. ССД обаче е готово да се бори вече се подготвя за местният вот след година, обощи Софиянски.

Димитровградчани напълниха зала Гросето за срещата със Софиянски
Лидерът на ССД получи подарък от местната структура и много цветя

Още с пристигането си в Димитровград Софиянски каза, че харесва центъра на града със зеленината и характерната архитектура въпреки, че напомня за едно друго време. "Тук е уютно, трябва да се радвате, че живеете на такова място като Димитровград", допълни бившият столичен кмет.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 19.05.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Няма да ви липсва самочувствие и то ще се отразява на работата ви днес. Затрудненията ще ги преодолявате по-леко и ще продължавате да търсите предизвикателства, достойни за вниманието ви. Нещата ви ще са наред и ще вървите спокойни напред. Интересуваща ви личност ще отговори на вниманието ви и ще узнаете намеренията й.
19 май 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Без колебание ще пресечете нечии опити да ви отклонят от намеренията ви днес. Вложили сте достатъчно енергия и няма да допуснете работата ви да пропадне. Мотивирани сте да приключите навреме започнатото, още повече, че очакванията ви са големи. В личен план ви очаква събитие с добър изход за вас.
19 май 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
От днешния ден може да зависи и успеха на по-нататъшната ви работа. Нужен ви е повече реализъм и трезва преценка за нещата. Тогава едва ли ще срещнете трудности при решаването на проблемите. Можете да се доверите на човек от обкръжението си. Това ще ви свали част от напрежението, което ви се събира напоследък.
19 май 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Съобразявайки се с развитието на събитията и своето място в тях, ще вземате решенията си в движение. Не по-малко внимание ще отделяте и на проблемите на околните. Подкрепата ви ще се цени, получавайки в замяна уважение и подобаващ реванш. Занимаващите се с право, бизнес, енергетика ще имат своите силни изяви.
19 май 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще запазите отговорното си отношение към преките си задължения, но няма да криете и търсенията си. Внимателно ще проучвате новите възможности и ще пристъпвате към реализацията им с премерен риск. Ще привлечете към себе си нови хора, запознавайки ги с намеренията си и в съдружие с някои от тях ще реализирате плановете си.
19 май 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Не се отчайвайте ако делата ви не вървят по план. Имате време да осмислите всичко и да прецените местата, където бъркате. Посъветвайте се с вашите близки хора, те могат да ви дадат ценни напътствия и неоценима подкрепа.
19 май 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Постарайте се днес да не се нагърбите наведнъж с всичко, което трябва да свършите, защото едва ли ще успеете да постигнете плановете си. Действайте постепенно, като споделяте работата си с хората около вас. Ще се учудите на готовността, с която ще се отзоват околните. Бъдете предпазливи в личните ви взаимоотношения, възможни са спорове.
19 май 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Проявявате настойчивост днес когато ви се налага да се справяте с даден проблем. Откривате най-доброто решение, за което и хората около вас ще ви бъдат благодарни. В личен план на някои от вас предстои взимането на нелеко решение. Вслушайте се в съветите на околните, но не допускайте те да ви влияят твърде много когато става дума за вашия личен живот.
19 май 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
С много от действията си ще благоприятствате финансовото си, психическо и духовно равновесие. Прагматичните Стрелци ще помислят и за подходящи инвестиции, но се пазете от авантюри. Служебно пътуване ще ви обогати с нови впечатления и ще повиши възможностите пред вас за професионално развитие.
19 май 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Успявате без проблеми да се справите с голяма част от задачите, които сте планирали. Малко неща ще са в състояние да ви попречат да направите онова, което сте решили. Такива днес едва ли ще срещнете. В личен план се надявате на повече, отколкото реално в момента можете да получите.
19 май 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Време е да се действа, ако се оставите в плен на колебанията, ще се изгубите. Ще ви се даде избор, от вас зависи да го направите най-добрия. Ще спечелите нечие доверие и ще убедите някого в предимствата на доводите си. На дамите им предстои да изживеят романтичен уикенд.
19 май 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Финансовите притеснения, които присъстваха в живота ви са на път да отшумят. Материални придобивки, погасяване на задължения и други. Изразен късмет и любовни сполуки. Постиженията в професионалната сфера също ще ви носят удовлетворение. Предстоящо пътуване ще ви постави в трескава подготовка.
19 май 2021
Последни новини