Държавата прави нов път до пречиствателната, в Димитровград си искат стария

Стефан Димитров обясни пред журналисти защот се бавят важните проекти в Димитровград

Нов път, минаващ покрай река Марица ще бъде изграден до димитровградската пречиствателна станция, проектът е на министерството на регионалното развитие, информира днес кметът Стефан Димитров. Без довеждаща пътна отсечка  пречиствателното съоражение не може да получи акт 16 и да заработи. В момента до обекта води друг недовършен път, който е залегнал в градоустройствените планове на общината.

"Не разбирам защо ще се прави нов път, когато стария има план и неговото строителство ще отнеме по-малко време, а и новата отсечка е по-дълга", коментира димитровградския кмет. Издаването на нови разрешителни и планове за строеж ще се забави и старта на пречиствателната станция, но възложител е регионалното министерство и решението е тяхно, каза още Димитров. Той отбеляза, че на т.нар стар път има бетонов възел върху който стои надпис "Монолит". Не е ясно, дали възела е на хасковската строителна фирма, но справка показала, че тя няма имоти на територията на общината и не е плащала и данъци. Кметът каза, че сега тече проверка, която да установи собствеността на бетонния възел върху общинския терен. Ако община Димитровград иска някога да довърши със собствени средства стария път до пречиствателната станция , този бетонен възел трябва да се събори, смята Димитров.

Пресконференцията на димитровградския кмет бе предавана на живо по интернет за пръв път

Преди седмица в регионалното министерство бе подписан договорът за строеж на довеждащия път до Пречиствателната станция в Димитровград. Търгът спечели фирма "Пи ес ай" за сумата над 251 000 евро. Ясна е и фирмата, която ще осъществява строителния надзор - "Три ес"ООД, предложила оферта от 13 260 евро.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Камери бяха инсталирани в залата за пресконференции в димитровградската община
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини