Социално слаби за зелен хайвер пред димитровградското БЧК

Ана Сашева от ромския квартал "Изгрев" напразно чакаше да отворят офиса на БЧК

Опашка се изви тази сутрин пред затворената врата на клубът на БЧК в Димитровград. От 10 до 12 часа двайсетина социално слаби чакаха хранителните помощи от Европейския съюз, които се полагат на бедните, отоплявали се с пари от държавата миналата зима.

64 - годишната Ана Сашева от кв."Изток" разбрала, че от вчера почнали да дават пакетите със захар, брашно, ориз, бисквити, кус-кус и вървяла пеша от квартала до града, за да дойде навреме. Жената каза, че чула по местната телевизия, че храните вече се дават. Никой от присъстващите не се отказа, независимо от факта, че на вратата стоеше бележка, че акцията стартира от 2 и продължава до 12 ноември.

"Излъгаха ни пак", жалваше се Ана, която храни многобройна фамилия. Жената смятала да нахрани шестте внуци с ориз, макар че и той стигал само за два дни. Тя се оплака, че тези продукти са малко, нищо че три пъти се вземат в годината. След като почака час, Ана тръгна обратно за Млада гвардия.


"Хората нещо са се объркали, в Димитровград храните ще се разпределят от 2 ноември", поясни и областния председател на БЧК в Хасково Минка Мечеринкова. Тя уточни, че от сряда е започнало зареждането на клубовете с продуктите. Вече има и изготвен списък за всички структори на Червения кръст в Хасковска област. Хората, които не са си взели пакетите от предишните траншове могат да ги приберат и сега, казаха от БЧК.

По обяд няколко души се бяха наредили пред вратата на червения кръст, но тя така и не бе отворена
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини