Общината: Закъсняваме с асфалтирането на "Вазов"

Преди ден започна повдигането на бордюрите но "Вазов"

Поне с месец над предвидения краен срок ще закъснеят ремонтите по димитровградската улица "Ив.Вазов"призна пред Dimitrovgrad.bgvesti.net зам.кметът Христо Колев. След газифицирането и поставянето на новата ВиК мрежа, до средата на септември една от най-натоварените улици в Димитровград трябваше да бъде доасфалтирана.

Едва вчера обаче започна повдигането на бордюрите и смяната на плочки по някои от тротоарите. Според Колев, следващата стъпка ще бъде запълването с асфалт на лентите, оставени от канализирането и газифицирането на улицата.

От общината чакат и да свършат ремонтите на ВиК на кръстовището срещу църквата, една тогава, ако времето позволява ще започне полагане на нова настилка. Вина за забавянето има и водното дружество в Димитровград, каза зам.кмета, защото екипите не им достигат заради течащата реконструкция в кварталите от левия бряг на Марица.

Димитровградското водно дружество сега работи на една от улиците с най-много ВиК аварии през годината -"Гоце Делчев". За последните месеци там има 4 аварии, коментира зам.кметът, според него когато проблемът се отстрани, може да започне асфалтиране и на тази отсечка. Христо Колев не се нае да прогнозира кога ул.Иван Вазов" ще е оправена напълно, но реалния срок е до средата на ноември.

Една от най-натоварените улици в Димитровград е кошмар за шофьорите
Така изглежда неразкопаната част на улицата

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини