Търсят за стажанти млади хора със средно образование

Специалисти в строителството, минната и химическа промишленост търсят работодателите в Димитровград

Завършващите средно образование специалисти, които имат професионална квалификация се търсят най-много от работодателите в Димитровград. Те са готови да ги вземат на стаж веднага, отчетоха от местното бюро по труда след втората информационна среща за наемане на безработни до 29 години. От началото на октомври по програмата "Ново начало" се дава шанс на млади хора до 29 години без стаж, да започнат обучение в местни фирми. Плаща им се по 300 лв. с осигуровките, както и възнаграждение на обучителя, парите дава държавата.

Миналата седмица на среща в Бюрото по труда в Димитровград дойдоха представители на "Неохим" Общинска охрана,"Волта", днес интерес към стажанската програма са проявили от ВиК-Димитровград, ТЕЦ-3, "Климатех","Еко пласт".

В момента фирмите се оглеждат за подходящи безработни лица, които са регистрирани на борсата. Най-често има интерес към току-що завършили специалисти от строителството, химическата и минна промишленост, коментира Мария Велчева, експерт в Бюрото по труда.

Все още няма наети лица по програмата, това вероятно ще се случи след 1 ноември, когато фирмите ще обявят по колко стажанти ще наемат. Освен възраст до 29 години, в "Нов избор" могат да участват само лица, регистрирани в бюрото по труда, без стаж и обучение в друга подобна програма.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини