BG мръвка - скъпа "Стара планина" - преглед на печата в Димитровград

Новият брой на "Тракия 21 век"

Новият брой на "Тракия 21 век" е на весникарския пазар в Димитровград. В него четем мнението на Ивайло Иванов - шеф на месопреработвателна фирма в Димитровград, който казва, че ако в "Стара планина" се слага само прясно нашенско месо, каймата скача с 1-2 лв.

Димитровград стана Йерусалим за седмица - за посещението на митрополит Николай, който донесе честица от Светия кръст, репортаж на стр. 7. Пак там става ясно какво мислят димитровградчани за вярата и чудесата.

Темата на броя - В "Изток" мечтаят за цигански рай. Преселници от цяла България са източник на насилие в квартала, пише "Тракия 21 век". Репортерите се срещат с кметския наместик и жители, пострадали от насилие, как в "Млада гвардия" търсят решение на проблева - на стр.3 на вестника.

Най-старото дете в Европа изровено край Крум става ясно от дописка на страница "Община". Местният парламент отпусна 10 бона за консервация на находката, която остава в Историческия музей в Димитровград.

40 ромчета учат български по проект, за старта на програмата в кв"Изток" има материал на стр.4. Пак от там става ясно, че ремонтират 3 школа и 2 детски градини за 3 000 000 лв.

Страница "Съдба" на седмичникът разказва за рускинята Людмила Малчева, която е намерила любовта в Димитровград и жинее тук от години.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини