Ваня Щерева: Написах "Стъклен дом" за 20 дни

Ваня Щерева разказа пред димитровградчани как е бил написан романа "Стъклен дом"

"Романът "Стъклен дом" написахме с моята редакторка за 20 дни", това призна на среща с димитровградчани снощи авторката на нашумялата книга Ваня Щерева. Тя бе гост в читалнята на Градската библиотека, заедно с Пепа Георгиева, редактирала страниците на "Стъклен дом" и PR-ът на издателството Елица Пенова.

Стана ясно, че покрай писането на романа авторката и редакторката сериозно са се вживяли в героите от сериала и са доразвили образите, за да станат интересни на читателите. Ваня Щерева бе убедена още, че по-трудно се пише на "добрите" герои, отколкото за "лошите". Прекаленото количество секс и екшън в сценария на "Стъклен дом"също затруднило младата поетеса, но тя положила много усилия, за да се справи. При повечето от диалозите между героите в романа личи уличния език, каза Ваня Щерева, убедена че това е направило четивото по-близко до хората.

Откровенията на Щерева и нейната редакторка възмутиха някои от присъстващите на срещата културни дейци от Димитровград. Хубавият роман не се пише за 20 дни, коментираха още те. Според тях попрището на Ваня Щерева не е писането, а музиката.

Това не попречи на димитровградчани да се наредят на опашка за автограф от Щерева и да се снимат с авторката на романа "Стъклен дом".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Редакторът Пепа Георгиева, Ваня Щерева и PR-ът Елица Пенова
Читалнята бе пълна с хора, дошли да се срещнат с авторката на "Стъклен дом"
Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини