300 преброители търсят в димитровградско

Секретарят на Общината Диана Димитрова

От тази сряда, 10 ноември започва набирането кандидати за преброители и контрольори националното преброяване на населението през март догодина. Заявления по образец, европейски формат на автобиография, копие от диплома за завършено минимум средно образование и паспортна снимка трябва да представят кандидатите в информационния център на първия етаж на общината. Заявления ще се набират до 10 декември 2010 година, каза секретарят на общината Диана Димитрова.

Молбите на кандидатите за преброители ще разгледа общинската преброителна комисия, която  ще състави списък на подходящите лица. Най-късно  10 януари 2011 г. този списък ще е ясен, уточни Димитрова.

Одобрените за преброители и контрольори ще сключат граждански договори и ще получат служебни карти, с които да се представят в домовете на хората. Задължително условие е те да подпишат клетвена декларация, защото ще работят с личните данни на населението. Ако преброителят откаже, с него няма да се сключва договор.

Според Димитрова, все още не е ясно колко точно ще бъдат преброителите и контрольорите за общината. Това ще стане известно след определяне на преброителните райони, всеки от които обхваща около 80 жилища. Неофициално стана ясно, че при последното преброяване в общината са били наети 300 души, толкова ще трябват и за това преброяване. Още миналата седмица стана ясно, че преброителите ще получават приблизително по 350 лв.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини