Автогаранциите изпревариха стикерите - преглед на печата в Димитровград

Автогаранциите изпревариха стикерите - това е темата на новия брой на "Тракия 21 век", който е от днес по реповете. Репортерите на вестника са се допитали до собственик на автокъща, който твърди, че промяната в застраховките ще оскъпи колите. Всичко се прави заради големите автокъщи, казва още търговецът. Какво е положението с този вид търговия в Димитровград- на стр. 3.

Стефан Димитров - нямаше проект АБВ. Това твърди в дописка от стр.4 димитровградския кмет, за който стана ясно, че е посетил форума под егидата на президента в София. Според градоначалникът на обсъждането е бил пренебрегнат важен въпрос - каква е държавната подкрепа за бизнеса. Още пет души от областта са посетили срещата в столицата тази седмица. Това са кметовете на Любимец и Ивайловград и бившият областен управител Райна Йовчева.

107 деца зъзнат заради "Монолит" пише "Тракия 21 век" от стр.4. Заради жалба на хасковската фирма на провал се обрича проект за енергоспестяване в 5-те групи на ОДЗ "Райна княгиня".

"Неохим" с евронаграда за екология - заглавието е от стр.5. От статията става ясно, че турбогенераторната станция на торовия гигант спести 32 000 тона вредни емисии за 2 години.

Само държавата може да направи диабетиците пълноценни - това казва в интервю за вестника д-р Галина Вутова, която проведе семинар по темата в Димитровград.

На последната страница - Крум шашна с неолитна гробница. Още три скелета открити край димитровградското село. Чака се ДНК-анализ и оглед на антрополог.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини