Волейболът в Димитровград "възкръсна"

Треньорът на ВК "Раковски" Петър Ташев

Първата си домакинска среща от десетилетие насам ще играе тази събота мъжкият волейболен отбор на Димитровград - "Раковски", похвали се треньорът му Петър Ташев. От 16.00 ч. в спортна зала "Младост"нашите момчета ще приемат волейболистите на  „Борино”-Смолян. Срещата е част от държавното първенство по волейбол в  “А” Югоизточна група. В тази група участват още „Родопа”-Смолян, „Левски-2005”-Карлово, „Панайот Пондалов”-Сливен, “Локомотив Пловдив”. В момента в класирането димитровградския „Раковски” заема второто място в групата.

Димитровградският тим е наследник на отбора на „Неохим”, който дълги години заемаше своето място в елитната волейболна група на България. "Надяваме се на добро класиране този сезон”, коментира  още Петър Ташев. Целта на местният отбор ще бъде да се достигнат нивата от предишните години и клубът да се утвърди като център на волейбола.

В момента в Димитровград има шест нива на волейбола, каза още треньорът Ташев. Мъжкият отбор разполага с 17 състезатели, които са от Димитровград и са възпитаници на местната школа.След тях се нареждат юношите, старша възраст, от които идват и основните попълнения при мъжете. Следват юношите младша възраст, като и трите звена всеки ден провеждат тренировки в спортна зала „Младост”.

Есенният полусезон ще приключи на 4 декември, когато димитровградския отбор ще приеме на свой терен „Левски-2005” – Карлово. Седмица преди това, на 27 ноември, момчетата на Димитровград гостуват в Смолян на местния „Родопа".

Dimitrovgrad.bgvesti.net

 

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини