Марииновци: Водата е супер!

Цвятко Ковачев показва водата от чешмата в двора си в кв.Мариино

На чиста вода и с нормално налягане се радваха днес жителите на улица"Марица" в димитровградския квартал "Мариино". От днес до 21 ноември там и в другите четири квартала от левия бряг на Марица започнаха проби на новата водопроводна система. Семейството Ковачеви живее в Мариино от 50 години, но такава вода в чешмата си не са виждали досега.  Преди беше с цвят на кафе и течеше тънко" разказа пенсионираният военен Цвятко Ковачев. Той обясни, че кметската наместничка на квартала им раздала листовки за престоящите проби и обяснила ако има проблем какво да направят.

Цвятко допълва, че все още не се е престрашил да пие от водата идваща по новите тръби, защото тези в къщата му са от 60 години и са пълни с манган. "Имам комшии, които вече пият, доволни сме" обясни още бившия военен. Той разясни, че поне от месец водата в Мариино върви по новия водопровод, а тези три дни са отредени за проба на системата.

На улица "Марица" сега чакат с нетърпение да почнат тестовете и на новата канализация, защото при всеки дъжд улицата се пълни с вода. "Дано и с тази система всичко да е наред", коментира баба Мариика.

Живеещите на ул."Марица" чакат сега пробите и на новата канализация, която се окачва да е готова за Коледа

Хората се надяват, освен с ново ВиК по улицата, да се сдобият и с нова настилка, пък било то и от чакъл. Иначе сме доволни от общината, побързаха да кажат обитателите на "Марица".

Бистра вода тече вече в чешмите по ул."Марица"
Улица "Марица" в кв.Мариино

 Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини