Окончателно: "Станилов ООД" канализира левия бряг в Димитровград

Утре в Миннистерството на регионалното развитие и благоустройството ще бъде подписан договорът за дограждането на канализацията на кварталите от левия бряг на Марица, каза пред Dimitrovgrad.bgvesti.net управителят на местното ВиК Станимир Евтимов. Софийската фирма "Станилов ООД", която е строила и скандалното Водно огледало в Кърджали, в крайна сметка остава да довърши канализацията на Мариино, Вулкан, Черноконево и Изгрев 1 и 2 с оферта от 5 897 785 евро. 

На 19 юли МРРБ определи за победител в търга "Станилов ООД", но конкурентна фирма в надпреварата - "Строителен предприемачески холдинг ЕООД"- София оспори решението пред Комисията за защита на конкуренцията. В жалбата се твърдеше, че възложителят е пристрастен, субективен и с процедурни пропуски при определяне на победителя. Докато течеше законовия двуседмичен срок, от Строителен предприемачески холдинг" оттеглиха жалбата. Така определеното от МРРБ дружество остава да довърши канализацията на кварталите.  Освен тези две фирми, в търга участваха и консорциум "Димитровград 2010" и "Иса 2000".

От "Станилов ООД" коментираха, че ще започват работа веднага след подписването на договора, тъй като времето за рехабилитацията на канализационната система по левия бряг на Марица е малко. Както вече стана ясно, парите за този проект са по програма ИСПА и те трябва да бъдат усвоени до края на тази година. Иначе договорът за изграждане на канализацията на ляв бряг бе подписан още през 2007-ма година с немската фирма "Хайткамп", но тя се отказа от реализирането му.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Последни новини