В Мариино прескачат дупки и кал, чакат да ги ремонтират

По ул."Родопи" дупките са били изкъпрени частично това лято

В кални реки се превръщат улиците "Родопи" и "Средна гора" в кв.Мариино винаги когато завали дъжд или се топи сняг, оплакаха се жителите от блоковете, намиращи се на двете стръмни улички пред Dimitrovgrad.bgvesti.net. настилките са изронени от водата, по тях зеят малки и големи дупки. Не по различно е положението и по-съседната улица"Битоля", където асфалт не е полаган поне от 20 години.

Това лято по "Родопи" с чакъл и асфалтова смес са били запълнени най-големите дупки, разказа пенсионерът Митьо Латев, които от години живее в Мариино. Мъжът не вярва, че в скоро време ще види изрядна улица в димитровградския квартал. "От години се надяваме, ама все не стигат до нас", жалва се Латев, визирайки асфалтополагащите фирми. Според него, заради лошите пътища не минават и коли в този участък често. А такситата спират все на т.нар. Нармаци, за да не си разбиват ходовата част по очуканото нагорнище.

Хората от "Родопи" няколко пъти са писали и до общината, обеща ли им тази година да ги включат в списъка на ремонтираните улици, обясни още пенсионерът.

Митьо Латев не вярва, че улиците в Мариино ще станат с европейски вид скоро

Пред Dimitrovgrad.bgvesti.net зам.кметът Христо Колев коментира, че предвидени за асфалтиране в Мариино тази година са четири улици. Частично ще бъде оправена настилката на улиците "Бригадирска", "Плиска","Средна гора", а изцяло подновен ще е асфалта на ул."Битоля". 215 600 лв. са заделени в тазгодишния бюджет на Димитровград за ремонт на улици и настилки, припомни Колев.

Кръстовището на "Родопи" и "Битоля" зимата винаги е потънало в кал, жалват се Марииновци
Обичайна гледка за тукашните улици

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини