Димитровградски дядо инспектира работата на софийски строители

С цигара в ръка бай Калин гледа как полагат тръбите до къщата му

78-годишният Калин Велев от димитровградският квартал "Мариино" днес цял ден следи как полагат каналните тръби работниците на фирма "Станилов" ООД. От средата на лятото софийското дружество канализира петте квартала по левия бряг на Марица, след като немската Хайткамп се отказа. Екипи работят паралелно в Марийно, Вулкан, Черноковено, Изгрев 1 и 2.

Днес хората от софийската фирма стигнаха до ул."Марица", която винаги се наводнява когато в Мариино вали дъжд. За да е сигурен, че всичко се върши както трябва, пенсионерът от Мариино хвърля по един поглед на бригадата. Мъжът се кахъри, че ако не се положат както трябва тръбите, при един дъжд водата пак ще избие от шахтите. "Живея тук от 1964 година и не помня да не сме се наводнявали, улицата е на нивото на реката и ние винаги плуваме във вода", разказва пенсионерът. Следи как ще направят връзката с канала пред къщата му. Иначе бай Калин е доволен от ремонтите в квартала, но за другите не знае до къде са стигнали. Залисан в наблюдения възрастният мъж не видя как огромната машина закачи част от крушата в двора му. Така без да очаква дядото се сдоби и с дърва за печката през зимата.

Усилена работа кипеше на ул."Марица"
Новата тръба бе положена до къщата на бай Калин
Пенсионерът вече е доволен
Част от крушата стана на дърва през зимата

Приблизително 200 души са заети в полагането на канализацията на петте квартала по левия бряг на Марица, коментира днес и градоначалника Стефан Димитров. Според него фирма "Станилов" засега се движи в срок и всички изисквания се спазват. Проблемът според димитровградския кмет е кой ще асфалтира улиците на които вече са положени тръби. Според подписания с фирмата договор, нова настилка след края на ремонта не се придвижда. "Има вариант да се използват средства, останали от проекта за асфалтирането на пътя Димитровград - Ст.Загора, но това още се обсъжда", каза Димитров.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини