ВиК борчлии чакат предизборно опрощение - преглед на печата в Димитровград

ВиК - борчлиии чакат предизборно опрощение - това е темата на новия брой на "Тракия 21 век", който излиза на вестникарския пазар днес. От материала става ясно, че абонат от село Брод дава водното дружество на Темида. Причината е прекъсната водопроводна връзка към къщата на 52-годишния Димитър Митев. Как се разплита цялата история репортерите на вестника проследяват на стр. 3.

Местният бизнес крепи бюджета - от страница "Хазна" стана ясно, че 10 фирми формират 15 на сто от местните данъци и такси в община Димитровград. Сред предприятията са Неохим, Вулкан, ТЕЦ-3, Пайнер ООД и др.

Тестват новия водопровод - дописката е от стр.4. Проби на новоположения водопровод по левия бряг на Марица започна тази седмица. За нередности жителите на петте квартала трябва да сезират общината.

Деца подариха книга с желания на кмета - това се случи вчера по време на среща на градоначалника с деца и млади хора от Димитровград, информира "Тракия 21 век". Поводът бе 21-годишнина от приемането на конвенцията на ООН за защита правата на детето.

Санират Езиковата за 382 бона - от дописката става ясно, че предстои обществено обсъждане за внедряване на мерки за енергийна ефективност и в сградата на ЕГ"Иван Богоров". Това ще се случи на 23 ноември в зала "Гросето".

Русенския Димитров се изправя в парк "Марица" - на последната си страница "Тракия 21 век" пише, че община Димитровград е поискала от кмета на Русе паметника на Георги Димитров от крайдунавския град. Вождът е с леки дефекти - отразяни крака и омазано с боя лице.

Т.Вълчева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини