Кметът даде ръка на майките - преглед на печата в Димитровград

Кметът даде ръка на  майките - това е темата на новия брой на "Общински вестник", който излиза в Димитловград всеки понеделник. Става дума за спазено обещание на Стефан Димитров да осигури помещения на младите майки от Димитровград. Такива помещения жените поискаха на среща с кмета преди месец. Сега той им предлага стая на първия етаж в сградата на бившия Междуучилищен център до детска градина "Приказка" Другото помещение в кв.Славянски  е свободна детска занималня в ОДЗ "Слънце". Решението дали да бъдат отпуснати средства за тази цел ще се вземе на сесията този четвъртък.

Самодейци се жалват от кмета си - пише още в новото си издание "Общински вестник". Дописката описва проблеми между самодейците в Черноконево и кметския намесктник Коста Тодоров, който по думите на читалищните дейци им пречел на работата.

За предстоящото обсъждане на енергоспестяващи мерки в Езиковата гимназия в Димитровград разказва в материал на стр.3 димитровградския седмичник под заглавие "Енергоспестяващи мерки и в "д-р Иван Богоров". Над 382 000 лв ще струва поставянето на дограма, изолация на стени, под и таван и нови осветителни тела, сочат предварителните разчети.

"В очакване на Ленин" - под това заглавие "Общински вестник" пише за решението на Общинския съвет в Стара Загора да предостави по искане на нашата община демонтирания паметник на В.И.Лелин. В материала се припомня, че паметникът ще бъде част от алеята на монументалното изкуство в парк Марица.

Две села чукат на хазната - става дума за средства, които Общинския съвет в Димитровград трябва да отпусне за църквите на две димитровградски села. Решението ще бъде взето този четвъртък на сесията на ОбС.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини