Новият шеф на КДК: Вдигаме нивото

Новия шеф на КДК-Димитровград обеща раздвиждане на културните изяви

Новият председател на КДК-Димитровград е бизнесмена Инко Бургелов, това съобщиха на нарочна пресконференция днес в клуба. На отчетно-изборно събрание в края на миналата седмица е израно и ново ръководство - в него освен Бургелов, влизат шефа на театъра Атанас Капралов, Живко Русев, Яна Димитрова. Функциите на секретар продължава да изпълнява Анелия Радева.

"Много се колебах дали да приема, но в край сметка любовта към родния град победи", каза новоизбраният председател Инко Бургелов. И допълни, че няма намерение да прави промени в дейността на клуба, а само да внесе нещо ново и модерно. Усилията на бизнесмена, известен и с фотографските си изяви ще бъдат насочени към подобряване на материалната база. Бургелов намекна, че вероятно с помощта на спонсори ще се ремонтира и зала "Асен Краешников", която е в окаяно състояние заради влагата.

Освен, че ще дава шанс за изява на млади и доказали се творци от Димитровград, новото ръководство на КДК има намерение да води тук и големи имена. В средата на декември в Димитровград ще гостуват поетите с китари Станимир Генчев и Бойко Георгиев. Предстои и традиционната коледна вечер на свещи, както и още много изяви. В КДК ще разчитат и на медиите, с които срещите ще зачестят. В момента клуба подготвя своя интернет страница, а от седмица има и профил във Фейсбук.

Т.Милева

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини