Майките получиха стаи, бебетата - алея

Една от сградите, където ще се намира стаята за кърмене е бившето МУЦ

С 30 гласа "за" димитровградските общинари дадоха съгласието си майките от Димитровград да ползват като стаи за кърмене две помещения в центъра и кв."Славянски". Предложението внесе градоначалника Стефан Димитров, който даде идея за тази цел да се използва първия етаж на бившата сграда на МУЦ и свободна занималня в ОДЗ "Слънце". На сесията бе гласувана и сумата от 30 000 лв. за ремонт на стаите. "Освен боядисване и освежаване, предвиждаме там да сложим кушетки, санитарни възли, места за кърмене и смяна на памперси", отговори Стефан Димитров на въпроса за какво ще се изразходва такава голяма сума.

Одобрение получи и предложението на съветника Христо Цветков, родителите на всяко новородено бебе в общината да получават безвъзмездно дръвче, което могат да посадят на място, кръстено "Алея на новия живот". Коментиран бе въпроса кои места могат да се използват за целта, според Цветков те трябва да се определят специалистите в общината.

Съветници пресметнаха, че ако се раждат 400 бебета на година ще трябва площ от 6 км. Вносителят бе категоричен, че едва ли всички родители на новородени в общината ще се възползват от предложението. Цветков смята, че 1/3 от семействата биха прегърнали идеята да посадят дърво пред което да стои табелка с името на детето им. 22 общинари подкрепиха докладната, 7 се въздържаха.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини