Търсят най-красивата сурвачка в Димитровград

Конкурс за изработка на сурвачки организира и тази година общината, детски и младежки център и Исторически музей. В него могат да участват деца от 1 до 8 клас, които ще бъдат разпределени в две възрастови групи, разказа Маргарита Дякова от младежкия център.

 "Искаме да провокираме интереса на децата към символиката на коледната и новогодишната обредност и традиции и в същото време да да съхраним  културната памет и духовната ни принадлежност, обясни тя.

Готовите сурвачки децата могат да носят в Исторически музей най-късно до 9 декември, като оставят трите си имена, възрастта и училището в което учат, както и адрес и телефон за връзка, уточни Дякова.

Маргарита Дякова

Директорът на музея Елена Георгиева, Недялка Тодорова и Маргарита Дякова ще включва журито, което ще определи най-красивата сурвачка. Победителите ще бъдат обявени на 14 декември. Те ще получат дипломи и награди, кметът Стефан Димитров също ще връчи и отличие за участник в конкурса. Най-добрите сурвачки ще бъдат бъдат представени в изложба във фоайето на Историческия музей и предложени на коледен базар. Средствата и тази година ще отидат за благотворителност. В конкурса миналата година имаше 130 сурвачки. От продажбата им бяха събрани над 500 лева, които бяха дарени на СУПЦ – Димитровград, припомни Маргарита Дякова.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини