4 °C

Палим коледната елха на 3-ти декември

Идния петък, 3-ти декември официално ще бъде запалена коледната елха в центъра на Димитровград, казаха от общината. Този ден стартират и коледните празници в града. Тържеството започва в 16.30 с откриването на коледните работилнички, където деца се изработват подаръци и ще пишат писма до Дядо Коледа. Специални художници ще изрисуват лицата на малчуганите, дошли на празника в центъра.

В 17.00 часа ще бъде открита и изложбата от 50 детски рисунки на тема "Моя зимен град". Преди месец общината обяви конкурс за коледна картичка на същата тема. Над 250 рисунки са подадени за участие, комисия от общината е избрала две рисунки, които ще бъдат отпечатани върху коледни картички. С тях местната администрация ще поздрави своите партньори и приятели с настъпването на новата година.

Победители в конкурса за коледна картичка тази година са третокласниците Моника Вълева от училището в Ябълково и Митко Ванчев от училище "Пенчо Славейков" в Димитровград. Те най-живописно и красиво са представили зимата в родният си град и село. Моника и Митко ще запалят коледната елха на 3-ти декември заедно с кмета Стефан Димитров.

В 18.00 часа програмата на централната сцена пред общината ще продължи с изпълнения на коледни песни от пловдивската арт формация "Славена". Всяко школо от общината също ще поздрави публиката с артистична програма по свои избор. Като специални гости се очаква да пристигнат певиците Ваня Костова и Таня Боева, които са бивши възпитанички на училище "П.Яворов" и химическата гимназия в града.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини