Бил Гейтс дарява компютри в Меричлери и Брод

IT специалисти от фондация"Глобални билиотеки" монтираха компютрите в Димитровград

13 компютъра с инсталиран последен модел софтуер на български език бяха монтирани днес в димитровградската библиотека. Те заедно с мултимедийна система и многофункционално устройство с лазерен принтер са дарение от фондацията на Бил Гейтс. Това е първото подобно дарение за Градската библиотека по линия на програмата "Глобални библиотеки" и ена стойност 40 000 евро, похвали се директорът й Илко Чамов.

Той подчерта, че това е станало с много усилия на общината, работещите в бибилиотеката и не без намесата на шефа на регионалната библиотека в Хасково Тонка Койчева. Именно тя донесе и хубавата новина, че догодина 8 нови компютъра с мултимедия ще бъдат инсталирани в библиотеките в читалищата в Меричлери и село Брод. Освен в Градската библиотека, 5 нови компютъра има и в бибилотеката в село Радиево, припомни Койчева.

15 000 000 долара отделя за България годишно програмата "Глобални библиотеки". Едно от условията е софтуера с който се работи да бъде лицензиран, за тази цел фондацията на Бил Гейтс е заделила близо 6 000 000 долара. Специално обучение  ще преминат работещите в библиотеката заради новата техника, след което ще прилагат наученото и с читателите.

Dimitrovgrad.bgvesti.net

Новата техника веднага стана обект на интерес
Шефката на Регионалната библиотека в Хасково Тонка Койчева увери, че и читалищата в Меричлери и Брод ще получат компютри догодина

Източник: dimitrovgrad.bgvesti.net

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини